Top Menu

Lucrul de mână și sănătatea

By Donna Alba

Posted in

Am întâlnit într-un studiu ideea că lucrul de mână poate vindeca tristeți și stresuri și mă gândesc la faptul că ar putea fi folosit ca metodă complementară de tratament chiar și în spitale. Există în țară câteva inițiative – mai ales în muzee, dar nu numai- de antrenare a copiilor la realizarea efectivă de obiecte artizanale,iar prin antrenarea lor sunt cooptați și părinții în zona aceasta de interes.

Am vorbit cu femei care au făcut lucru manual în copilărie și au continuat apoi mai mult sau mai puțin și am constatat că au o inteligență practică surprinzătoare, chiar dacă nu au reușit să facă școală. Cu aceste dexterități, unele dintre ele folosesc calculatorul și utilizează internetul și rețelele de socializare cu multă ușurință.

Îmbrăcămintea națională poate contribui la menținerea sănătații fizice și mentale, la menținerea unității de familie, de zonă, de neam. Minoritățile de la noi s-au delimitat în toate timpurile prin coeziune de grup, același lucru putem afirma acum și despre minoritățile de români aflate în afara granițelor. Mi se pare, în aceste timpuri destul de confuze pentru politica internațională, importantă  raportarea la propriile tale rădăcini pe verticală dar și pe orizontală şi nu trebuie să aşteptam să ajungem minoritate ca să ne unim la sarbătorile noastre casnice, locale, naţionale în jurul cămăşii româneşti, de exemplu.

Autor: Marina Tudor

Print Friendly, PDF & Email

About The Donna Alba

No comments yet.

Lasă un răspuns

Comment


btt